Burse - Fonduri mutuale

BRK Financial Group devine market maker pentru acţiunile Nuclearelectrica

BRK Financial Group devine market maker pentru acţiunile...

Autor: Eduard Ivanovici

21.10.2022, 12:11 539

Producătorul de energie nucleară Nuclearelectrica (simbol bursier SNN) a anunţat că BRK Financial Group, singurul intermediar listat la Bursa de Valori Bucureşti, va activa ca market maker pentru acţiunile companiei începând cu 21 octombrie 2022, conform unui comunicat al BVB. 

„Prin semnarea acestui parteneriat, Nuclearelectrica devine emitentul cu cea mai mare capitalizare din portofoliul de clienţi pentru care BRK Financial Group prestează servicii de market making”, spune Monica Ivan, director general BRK Financial Group.   

Cu o capitalizare de 12 miliarde de lei, Nuclearelectrica este una dintre primele companii ale cărei acţiuni au fost incluse în indicii FTSE Russell dedicaţi pieţelor emergente odată cu promovarea pieţei de capital româneşti la statutul de piaţă emergentă în urmă cu doi ani. Din 19 septembrie 2022, acţiunile societăţii au trecut de la categoria Mid Cap la Large Cap. 

SNN este a paisprezecea acţiune a unui emitent listat pe Piaţa Reglementată a Bursei pentru care BRK Financial Group oferă servicii de market maker. Începând cu 21 octombrie 2022, numărul total de instrumente financiare listate pe segmentul principal care beneficiază de astfel de servicii ajunge la 21. „Implicarea activă a emitenţilor pentru a asigura o lichiditate cât mai bună prin parteneriate cu participanţii la piaţă contribuie la reducerea riscului şi creşterea valorii pentru acţionari şi potenţiali investitori”, adaugă Cosmin Ghiţă, CEO al Nuclearelectrica. 

Market makerul emitentului este participantul la sistemul de tranzacţionare al BVB care şi-a asumat rolul de a susţine lichiditatea unui instrument financiar. 

Acţiunile SNN s-au depreciat anul acesta cu 12,3%, pe tranzacţii de aproape 400 de milioane de lei, arată datele BVB. Prin comparaţie, indicele de referinţă BET a pierdut 16,5%, iar indicele BET-NG al companiilor din energie este pe minus cu 7,3% în aceeaşi perioadă. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO