Burse - Fonduri mutuale

BRD vs acţionarul majoritar SocGen - Franţa: plus 9% de la începutul anului după înregistrarea dividendelor record, faţă de minus 1% la SocGen

BRD vs acţionarul majoritar SocGen - Franţa: plus 9% de...

Autor: Liviu Popescu

15.05.2018, 00:04 308

Acţiunile BRD afişează de la începutul anului 2018 un plus de 9% în contextul în care emitentul a avut deja data ex-dividend pentru cotele din profit care urmează să fie repartizate din profitul pe 2017, în timp ce SocGen se tranzacţionează în scădere cu 1%.

Spre comparaţie, francezii de la SocGen, acţionarii majoritari ai BRD, vor avea data ex-dividend, adică şedinţa în care preţul acţiunilor se va corecta cu dividendele plătite, pe 30 mai, potrivit datelor Yahoo Finance.

BRD va plăti de la finele acestei luni dividendul brut de 1,64 lei pe acţiune, echivalentul unui randament de 10% la ultima şedinţă în care investitorii au putut achiziţiona acţiuni pentru a benficia de cota din profit. BRD este primul emitent din structura indicelui BET care plăteşte dividende din rezultatul pe 2017.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO