Burse - Fonduri mutuale

Bosînceanu şi-a bugetat venituri mai mici cu 18,7% la SNC

Bosînceanu şi-a bugetat venituri mai mici cu 18,7% la SNC

Autor: Adrian Ionut Cojocar

03.05.2011, 23:30 204

Şantierul Naval Constanţa (SNC), unul dintre principaliiconstructori de nave din România, controlat de omul de afaceriGheorghe Bosînceanu, estimează că va obţine în acest an venituritotale de 205 mil. lei, cu 18,7% sub cele înregistrate anul trecut,care s-au cifrat la 252,3 mil. lei (aproape 60 mil. euro).Proiecţiile în scădere din acest an vin după ce în 2010 veniturileconstructorului de nave s-au redus de peste două ori de laaproximativ 560 mil. lei (132,8 mil. euro) în 2009.

Sectorul de construcţii navale a fost puternic afectat înultimii ani de declanşarea crizei mondiale, care a prins piaţa cuun stoc important de nave a căror construcţie nu a putut fi stopatădin timp din cauza ciclului lung de fabricaţie al acestora. Dinaceastă cauză efectele crizei persistă şi în prezent, deşi la nivelinternaţional transportul de mărfuri a înregistrat o revigorare.Şantierul Naval Constanţa şi-a bugetat pentru acest an un profit de6,7 mil. lei, sub cel realizat anul trecut, de peste 7 mil. lei(1,66 mil. euro) şi are un buget de investiţii de 2 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO