Burse - Fonduri mutuale

Boromir Prod vrea să se împrumute cu 8 mil. euro de la ING Bank

Autor: Mediafax

15.03.2012, 00:00 151

Boromir Prod Buzău (SPCU), parte a grupului Boromir controlat de omul de afaceri Dinel Boromiz, a convocat acţionarii în vederea aprobării unui împrumut în valoare de 35 mil. lei (8 mil. euro) de la ING Bank. Acesta este cel mai mare credit contractat de companie, care s-a abţinut până acum să împrumute sume mari de bani, fiind foarte puţin îndatorată.

"Destinaţia creditului va fi emiterea de scrisori de garanţie pentru participare în cadrul PEAD - Programul de furnizare de produse alimentare pentru persoanele defavorizate din comunitate", se arată în convocatorul companiei. Boromir Prod vrea să gajeze creditul cu ipoteci pe unele imobile din patrimoniul societăţii. La finele anului trecut Boromir Prod avea datorii totale de 29,4 mil. lei şi a încheiat anul 2011 cu o cifră de afaceri de 148,7 mil. lei şi un profit net de 1,35 mil. lei. Valoarea creditului se apropie de capitalizarea companiei, care este în prezent de 42,2 mil. lei (9,7 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO