Burse - Fonduri mutuale

Boromir Prod a trecut pe pierdere în primul semestru

Autor: Adrian Cojocar

16.08.2011, 11:08 260

Boromir Prod Buzău (SPCU), parte a grupului Boromir, liderul pieţei locale de panificaţie a trecut pe pierdere după primele şase luni ale anului, cu un rezultat negativ de circa 451.000 de lei. După primul trimestru compania raportase un profit net de 1,96 mil. lei.

Pierderile au venit în ciuda majorării afacerilor Boromir Prod cu 40,8%, până la 72,8 mil. lei în aceeaşi perioadă. Cu toate acestea cheltuielile cu materiile prime şi materiale ale companiei au urcat şi mai puternic, respectiv cu 67%, la 51,1 mil. lei, acesta fiind şi principalul factor care a dus firma pe pierdere.

Titlurile producătorului de panificaţie înregistrau astăzi o scădere de 1%, până la un preţ de 0,207 lei/unitate. La acest nivel, capitalizarea companiei este de circa 12,5 mil. euro.

Compania este controlată de omul de afaceri Constantin Boromiz prin intermediul firmei Boromir Ind, care deţine 67,6% din acţiunile Boromir Prod.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO