Burse - Fonduri mutuale

Avans de 2% pe acţiunile Purcari după publicarea rezultatelor semestriale

Avans de 2% pe acţiunile Purcari după publicarea...

Producătorul de vinuri Purcari se aprecia la Bursa de Valori Bucureşti cu 1,9% spre finele şedinţei de tranzacţionare de joi, 24 august, pe fondul unor tranzacţii de 270.500 de lei. Preţul unei acţiuni ajungea astfel la 11,84 lei, conform datelor BVB.

Anterior, compania a raportat pentru primul semestru din 2023 venituri de 161,4 mil. lei, mai mari cu 30% faţă de perioada similară din 2022, în timp ce profitul net s-a majorat cu 22% la 25,5 mil. lei. Rezultatele au fost publicate joi dimineaţă la Bursa de Valori Bucureşti, acolo unde Purcari are o capitalizare de 466 mil. lei, după o creştere de 36,8% a acţiunilor anul acesta. Profitul net raportat pentru T2/2023 a fost de 12,8 mil. lei, similar cu cel înregistrat în T1/2023.

Totodată, rezultatul din activitatea operaţională a crescut doar cu 4% an/an, până la 31,1 milioane lei în primele şase luni ale anului, ca urmare a scăderii marjei brute de la 47% la 41%, aceasta fiind încă sub presiunea costului ambalajului şi a costului mai ridicat al vinului vrac din perioada 2020-2021, specifică raportul companiei.

Vânzările din afacerea de bază au ajuns la 145 milioane lei, în creştere cu 29% faţă de perioada similară a anului trecut. Piaţa din România a contribuit cel mai mult la această evoluţie, cu plus 40% an la an. în paralel, piaţa din Republica Moldova a crescut cu 11% an la an. Un impact pozitiv asupra vânzărilor a fost asigurat de vânzările din Bulgaria, după consolidarea noii filiale Angel’s Estate, cu vânzări de 4,5 milioane lei faţă de zero in 2022.

Noul segment de afaceri - servicii de management al reciclării deşeurilor - a adăugat aproximativ 13,2 milioane de lei la veniturile totale. „Suntem încântaţi să vedem o creştere continuă şi puternică a veniturilor de 30%, pentru al doilea trimestru consecutiv. De asemenea, vedem premise bune de îmbunătăţire a marjelor începând cu al doilea semestru. în general, simţim că suntem într-o poziţie puternică, majorând cota de piaţa pe fondul slăbiciunii economice generale din lume“, spune Victor Bostan, CEO Purcari Wineries PCL.

 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO