Burse - Fonduri mutuale

Angelo Morganti, Renaissance Capital: Există interes pentru oferta Petrom

Angelo Morganti, Renaissance Capital: Există interes pentru oferta Petrom

Autor: Andrei Chirileasa

17.07.2011, 16:42 337

Angelo Morganti, directorul diviziei de equity-corporate financede la Londra a băncii de investiţii Renaissance Capital, spune căoferta Petrommerge bine şi că există un interes puternic din parteainvestitorilor instituţionali străini pentru aceastătranzacţie.

Renaissance Capital este liderul consorţiului care intermediazăoferta prin care statul român vinde 9,84% din acţiunilePetrom.Renaissance a organizat în ultima săptămână un road-show la Londra,Frankfurt şi Viena în cadrul căreia investitorii din aceste centrefinanciare au putut să discute direct cu reprezentanţii statuluiromân şi cu directorii Petrom. Săptămâna viitoare road-show-uleuropean va continua, prima destinaţie fiind Geneva (Elveţia). Vaavea loc şi o întâlnire la Bucureşti cu investitorii locali.

"Înainte de începerea ofertei, analiştii noştri au oferitprezentări investitorilor instituţionali despre companie şi despreRomânia. Apoi, investitorii interesaţi participă la întâlnirile cumanagementul companiei, unde deja nu mai sunt prezentări, cisesiuni interactive de întrebări şi răspunsuri. După acesteîntâlniri, investitorii îşi fac propriile calcule şi stabilesc dacăşi cât subscriu în ofertă", a explicat Morganti.

Circa 100 de investitori au primit prezentări desprePetromdin partea analiştilor Renaissance, iar la road-show-ul de laLondra au participat circa 30 de fonduri de investiţii.

El a precizat că Renaissance poartă discuţii şi cu investitoridin Asia, dar nu a organizat un road-show în centrele financiare deacolo din cauza timpului scurt.

"În general, la nivel european, ofertele şi road-whow-urile nuţin mai mult de două săptămâni, din cauză că piaţa e volatilă. Cucât oferta ţine mai mult, cu atât e mai dificil de stabilit preţul.De asta se preferă chiar comprimarea duratei ofertelor", a precizatMorganti.

Oferta Petrom a debutat luni, 11 iulie, şi se încheie vineri, 22iulie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO