Burse - Fonduri mutuale

Andrici îşi consolidează poziţia în acţionariatul Impact

Andrici îşi consolidează poziţia în acţionariatul...

Autor: Ioana Tudor

26.08.2014, 00:04 358

Omul de afaceri Adrian Andrici a cumpărat săptămâna trecută un pachet de 55.700 de acţiuni ale dezvoltatorului imo­bi­liar Impact Developer & Contractor (IMP) la preţul de 1 leu/acţiune, consolidându-şi poziţia în acţionariatul companiei.

Andrici este unul dintre cei mai mari acţionari ai Impact, cu o deţinere de 16,1% din capital în luna iunie, iar omul de afaceri Gheorghe Iaciu avea o par­ticipaţie de 47,6%. Recent, compania a finalizat oferta publică de vânzare de acţiuni începută în iunie pentru majorarea capitalului social al com­paniei cu 80 de milioane de lei, la 277,8 mil. lei.

Cele 80 de milioane de ac­ţiuni oferite au fost subscrise în totalitate în cadrul a două etape, suma atrasă de la investitori fiind de 80,13 milioane de lei.

Circa 66,6 milioane de acţiuni destinate exclusiv acţionarilor companiei au fost subscrise în prima etapă a ofertei la preţul de 1 leu/unitate. Restul de 13,3 milioane de acţiuni au fost vândute la preţul de 1,01 lei/titlu şi au putut fi cumpărate şi de alţi investitori.

Oferta a fost intermediată de firma de brokeraj Swiss Capital, care, alături de fondul de acţiuni Active Dinamic şi Sorin Apostol, a ajuns la o deţinere de 10,13% din capitalul Impact în urma unor achiziţii de acţiuni realizate în prima parte a lunii iulie. Impact şi-a majorat cifra de afaceri cu 18% în primul semestru la 15,3 milioane de lei, de la 12,9 mil. lei în pe­rioada similară a anului trecut. Pierderile companiei s-au diminuat de trei ori şi au atins 1,8 mil. lei după ce so­cietatea a trecut pe profit finan­ciar.

Acţiunile Impact se tran­zac­ţionau la preţul de 1 leu/unitate în a doua parte a şedinţei bursiere de ieri, iar la acest preţ societatea are o capitalizare bursieră de 277,8 milioane de lei, luând în calcul capitalul majorat. Titlurile dezvol­tatorului imobiliar au crescut cu 84% de la începutul anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO