Burse - Fonduri mutuale

Analiză. Când comerţul se împleteşte cu producţia: ce retaileri de bricolaj au pariat şi pe producţie şi cine a renunţat la această linie de business?

Analiză. Când comerţul se împleteşte cu producţia:...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

09.09.2023, 13:42 377

Chiar liderul pieţei de bricolaj, Dedeman, care este totodată cea mai mare companie antreprenorială locală, este prezent în producţie prin deţinerea producătorului de materiale de construcţii Cemacon, listat la Bursa de Valori Bucureşti.

În perioade în care accesul la furnizori este problematic, retailerii de bricolaj s-au văzut la un moment dat în situaţia în care asigurarea mărfii a devenit o adevărată provocare. Puţini sunt cei care au dezvoltat, la nivelul companiei, linii proprii de producţie, astfel că parteneriatele bune cu furnizorii sunt în continuare cele de care depinde bunul mers al activităţii distribuitorilor de materiale de construcţii, finisaje şi decoraţiuni.

Printre puţinele companii din distribuţia de materiale de construcţii care au şi o componentă de producţie se regăseşte Damila, o companie din judeţul Vâlcea deţinută de Remus Daniel Niţu. Pe lângă reţeaua de nouă depozite, Damila a investit şi în propriile capacităţi de producţie, potrivit datelor de pe propriul site de prezentare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO