Burse - Fonduri mutuale

Analiştii văd un plus de 15% la profitul trimestrial al Petrom

Analiştii văd un plus de 15% la profitul trimestrial al...

Autor: Radu Bostan

27.07.2015, 00:07 1252

OMV Petrom (simbol bursier SNP), cea mai mare companie listată la bursa din Bucureşti, cu o capitalizare de 22 mld. lei, este aşteptată să anunţe un profit net de aproape 500 mil. lei în al doilea trimestru, cu 15% mai mare decât rezultatul din T1, datorită revenirii uşoare a preţului petrolului în această primăvară, potrivit analiştilor financiari contactaţi de ZF.

Aceştia estimează o contribuţie pozitivă a activităţii de rafinare şi distribuţie de carburant. Comparativ cu anul trecut, profitul Petrom ar urma să fie cu circa 40% mai mic (după eliminarea cheltuielilor nerecurente), din cauza ieftinirii petro­lului cu circa 44%. Diferenţa de la un an la celălalt va fi însă semnificativ redusă faţă de primul trimestru din 2015, când profitul a scăzut cu 60% pe fondul ieftinirii petrolului cu 50%.

„Ar fi de aşteptat ca profitul net al companiei să se situeze între 400 şi 500 mil. lei, în funcţie de preţul mediu realizat efectiv la carburanţi şi de amploarea reducerilor de chel­tuieli“, spune Marius Pandele, analist la Prime Transaction. OMV şi Petrom îşi vor anunţa rezultatele semestriale pe 12 au­gust. Acţiunile SNP sunt în scădere cu 4,4% de la începutul anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO