ZF 24

OMV Petrom va construi până la finele anului 10 benzinării mobile pe care le va instalata pe autostrăzile A1 şi A2

Autor: Carol Dan

23.07.2015, 15:10 6223

Compania OMV Petrom, controlată de grupul austriac de petrol şi gaze OMV, va construi zece benzinării mobile, pe care le va amplasa pe autostrăzile A1 şi A2. Termenul pentru deschiderea acestor unităţi este trimestrul al patrulea al acestui an, a anunţat compania.

Noile staţii mobile sunt de tip modular şi vor fi prevăzute cu o zonă de alimentare cu carburanţi şi cu o zonă de magazin. Fiecare staţie va fi dotată cu 3 pompe, din care una de tip rapid, pentru alimentarea tirurilor. O astfel de staţie va putea asigura alimentarea a circa 1.500 de vehicule pe zi.

Cele 10 benzinării vor fi amplasate pe Autostrada Nădlac-Arad (kilometrul 26), Autostrada Lugoj-Deva (kilometrul 21), Autostrada Orăştie-Sibiu (kilometrul 20), Autostrada Orăştie-Sibiu (kilometrul 76) şi Autostrada Medgidia-Constanţa (kilometrul 186).

OMV Petrom nu este prima companie care apelează la acest concept de benzinărie. Compania Rompetrol, controlată de kazahii de la KazMunayGas, a introdus staţii mobile, denumite Rompetrol Express, în anul 2006.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO