Burse - Fonduri mutuale

Analistii Raiffeisen vad actiunile Transgaz la 204 lei

Analistii Raiffeisen vad actiunile Transgaz la 204 lei
14.01.2010, 23:00 32

Analistii societatii de brokeraj Raiffeisen Capital &Investment (RCI) si-au majorat cu 21% tinta de pret pentruactiunile transportatorului de gaze naturale Transgaz Medias (TGN),modificare ce reflecta in principal imbunatatirea perceptieiinvestitorilor fata de Romania si scaderea primei de risc aplicatain evaluarea actiunilor romanesti.

Noul pret-tinta al RCI pentru actiunile Transgaz este de 204,5lei/actiune, cu 13,8% peste nivelul la care se tranzactionau ieripe Bursa (179 lei/actiune), evaluarea realizandu-se pe bazadividendelor estimate pentru anii urmatori (Discounted DividendendModel - DDM).

Analistii Raiffeisen estimeaza ca Transgaz va distribui in acestan un dividend brut de 10,422 lei/actiune din profitul net pe 2009,nivelul dividendului fiind apropiat de cel de anul trecut (10,47lei/actiune).

In urmatorii ani, dividendele ar urma sa creasca la 13,388lei/actiune (din profitul pe 2010) si 19,508 lei/actiune (dinprofitul pe 2011), potrivit estimarilor RCI.

In ciuda veniturilor mai mici raportate in trimestrul al treileadin cauza scaderii peste asteptari a cantitatilor de gazetransportate, compania a raportat ca in trimestrul al patruleacantitatile transportate au revenit datorita temperaturilorscazute, ajungand la un nivel apropiat de cel inregistrat inperioada similara a lui 2008.

In plus, analistii Raiffeisen apreciaza ca Transgaz va beneficiasi de reducerile de costuri salariale incepute in trimestrul altreilea, majorandu-si estimarile privind profitul net al Transgaz,ceea ce a condus si la o imbunatatire a evaluarilor.

La inceputul saptamanii, analistii firmei de brokeraj AlphaFinance au emis de asemenea un raport de analiza pe Transgaz,stabilind un pret-tinta de 219,5 lei/actiune.

Titlurile Transgaz au castigat 14% de la inceputul anului, pefondul unui interes in crestere din partea investitorilor.

Interesul pentru actiunile Transgaz este in general mai ridicatin prima parte a anului, cand compania raporteaza rezultatelefinanciare pe anul precedent si stabileste niveluldividendelor.

Capitalizarea Transgaz este in prezent de 511 milioane deeuro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO