Burse - Fonduri mutuale

Americanii de la Carlyle, atrasi de intreprinzatorii privati

24.08.2007, 18:15 29

Carlyle Group, unul dintre cei mai importanti administratori de fonduri de private equity la nivel mondial, este atras de potentialul ridicat de crestere al pietei locale de investitii private, numarul mare de intreprinzatori privati autohtoni contribuind la decizia investitorilor americani de a intra pe piata locala.
"Romania este o tara de dimenisiuni considerabile, a doua din regiune dupa populatie. Este atragatoare din perspectiva industriei de private equity, avand in vedere numarul ridicat al intreprinzatorilor privati din Romania", a declarat pentru ZF Daniel D'Aniello, cofondator si director general al Carlyle Group. Investitorii de private equity intra de obicei ca actionari minoritari in cadrul unor companii private cu potential mare de crestere.
Fondat in 1987, Carlyle Group administreaza active de 71,4 miliarde de dolari, cu peste 54 de fonduri de investitii imobiliare, venture capital si buyout, in sectoarele de retail, industrial, tehnologic, media, farmaceutic si de sanatate, servicii financiare. Compania Carlyle Group actioneaza asemenea unui investitor strategic in cadrul achizitiilor si preluarilor de companii, participand prin infuzii de capital in cadrul consolidarilor companiilor.
In Romania, americanii de la Carlyle intrevad numeroase oportunitati caracteristice unei piete emergente.
"Romania a aderat la Uniunea Europeana mai tarziu decat Polonia sau Ungaria, astfel ca exista numeroase oportunitati pe care am dori sa le exploram", sustine D'Aniello. Prezenta in peste 19 de tari din America de Nord, Europa, Australia, Africa si Asia, compania americana nu exclude posibilitatea deschiderii unui birou in Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO