Burse - Fonduri mutuale

Alpha incearca sa vanda zece fonduri externe

14.07.2008, 18:23 11

Compania elena de administrare a investitiilor Alpha Asset Management a inregistrat la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) un pachet de zece fonduri de investitii internationale in vederea distributiei pe piata locala.
Alpha Asset Management (AM), divizia de administrare a investitiilor din cadrul grupului Alpha Bank cu sediul la Atena, gestioneaza active de 5,7 miliarde de euro, fiind unul dintre cei mai mari investitori institutionali din Europa de Sud-Est prin intermediul fondurilor Alpha Romania Foreign Balanced Fund si Alpha Select SE Europe Fund.
La inceputul lunii aprilie, reprezentantii companiei elene de administrare declarau pentru ZF ca au in plan distribuirea a zece fonduri prin intermediul retelei de sucursale Alpha Bank Romania, incepand din septembrie.
Pachetul de zece fonduri Alpha include atat fonduri de actiuni, cat si fonduri monetare, cu expuneri pe pietele locala si regionala. Printre produsele inregistrate se numara si Alpha Romania Foreign Balanced Fund, lansat de administratorii eleni exclusiv pentru piata locala. De asemenea, pachetul de zece fonduri include si trei fonduri de fonduri cu expunere pe pietele din Statele Unite ale Americii, Europa si statele emergente din Asia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO