Burse - Fonduri mutuale

AIPC cere sanctiuni pentru KazMunaiGaz

05.11.2009, 23:10 27

Asociatia Investitorilor pe Piata de Capital (AIPC) cereComisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) sa sanctionezecompania de stat kazaha KazMunaiGaz cu 5% din capitalul socialpentru intarzierea lansarii ofertei publice de preluare pentruactiunile pe care nu le detine la Rompetrol Rafinare (RRC) siRompetrol Well Services (PTR). De asemenea, AIPC cere comisiei sasanctioneze si divizia de brokeraj a BRD-SocGen, intermediarulofertei, pentru ca a ales un evaluator contestat in vederastabilirii pretului de oferta.
Asociatia solicita de asemenea CNVM sa desemneze un evaluatorindependent pentru efectuarea unui raport de evaluare care sacontina ca metoda principala pe aceea a comparatiei cu multipliiplatiti pe New York Stock Exchange pentru primii 3-5 emitenti infunctie de capitalizarea bursiera din domeniile similare deactivitate.
"Acest proces de evaluare dureaza maxim 10 zile si pretul astfelobtinut va fi comunicat ofertantului, care are la dispozitie 3 zilelucratoare sa stabileasca pretul final, nu mai mic decat acest pretdat de evaluator. CNVM va include in decizia de acceptare aofertei, pe langa comisionul uzual, si costul realizarii raportuluide evaluare", se arata intr-un raport emis de AIPC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO