Burse - Fonduri mutuale

Agroserv Măriuţa, compania care deţine brandul Lăptăria cu Caimac, ia un împrumut de 9,5 mil. euro de la CEC Bank pentru refinanţarea unor credite din portofoliu

Agroserv Măriuţa, compania care deţine brandul...

Autor: Cristina Bellu

18.07.2023, 10:00 1230

Agroserv Măriuţa (simbol bursier MILK), companie românească de agricultură şi deţinătoarea brandului Lăptăria cu Caimac, a contractat un împrumut de 9,5 mil. euro de la CEC Bank, structurat pe termen mediu şi lung, care va merge în refinanţarea portofoliului de credite de la Banca Românescă şi ProCredit Bank.

“În urma încheierii acordului de finanţare, compania va avea costuri financiare mai eficiente, precum şi o structură care va uşura contractarea de finanţare pentru planurile de viitor ale companiei, respectiv instalaţia de biogaz şi linia de igienizare a ambalajelor din sticlă”, spune Şerban Nicuşor, Preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei.

Agroserv Măriuţa a fost asistată pentru această refinanţare, cât si pentru demararea finanţării bancare pentru proiectele de investiţii privind staţia de biogaz şi sistemul de spălare a ambalajelor, de către EY România.

Compania estimează un profit de 2 mil. lei anul acesta, după ce a trecut în 2022 pe pierdere de 1,9 mil. lei. Afacerile ar creşte cu 9% la 80 mil. lei.

Printre direcţiile de dezvoltare din 2023 se află „continuarea creşterii brandului Lăptăria cu Caimac pe plan naţional, prin consolidarea poziţiei şi creşterea numărului de produse prezente la raft în fiecare magazin”, reiese din BVC.

De asemenea, compania vizează o creştere a numărului de produse disponibile la raft în fiecare magazin şi penetrarea unei reţele IKA (international key accounts) noi, cât şi investiţii noi într-un sistem de recuperare, spălare şi refolosire a sticlelor şi borcanelor.​

„Compania noastră este una integrată, acoperind întregul proces de producţie, de la cultura de câmp, la ferma de vaci şi până la producţia lactatelor Lăptăria cu Caimac. Strategia Agroserv Măriuţa pentru următorii ani se concentrează pe o dezvoltare atât pe orizontală, cât şi pe verticală, având drept obiectiv principal diferenţierea pe piaţa din România. Colaborarea cu CEC Bank este pentru noi un real ajutor, deoarece ne oferă o eficienţă ridicată în gestionarea costurilor financiare curente şi reprezintă o validare a viabilităţii planurilor noastre de dezvoltare pe termen lung, deschizând calea pentru finanţarea proiectelor noastre imediate, precum staţia de biogaz şi sistemul de spălare a ambalajelor”, adaugă Cornel Dănilă, Director General, Lăptăria cu Caimac.

Agroserv Măriuţa este listată pe piaţa AeRO începând cu 21 mai 2021, iar în prezent are o capitalizare de piaţă de aproximativ 62 de milioane de lei.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO