Burse - Fonduri mutuale

Afacerile celui mai mare combinat siderurgic s-au prabusit cu 70%

Afacerile celui mai mare combinat siderurgic s-au prabusit cu 70%

Thierry Le Gall, directorul general al ArcelorMittal GalatI: Criza nu s-a incheiat, dar situatia se imbunatateste. Revenim la nivelul din 2007-2008 de-abia in 2012.

21.10.2009, 23:17 33

Afacerile combinatului ArcelorMittal Galati, care anul trecut aavut vanzari de aproape 2 miliarde de euro (7,1 miliarde de lei),s-au prabusit cu peste 70% in primul semestru. Compania angreneazaafaceri in Romania care reprezentau anul trecut circa 2% din PIB,astfel ca scaderea vanzarilor combinatului detinut de miliardarulindian Lakshmi Mittal, a contribuit cu mai mult de 1% la scadereaProdusului Intern Brut. Cei mai mari clienti ai companiei suntsantiere navale catre care combinatul livreaza tabla groasa, dar pefondul lipsei de comenzi din sector acestea au redus semnificativachizitiile de materii prime de la combinatul de la Galati.Reprezentantii companiei spun ca situatia s-a mai ameliorat, inultimele luni productia si preturile urcand fata de inceputulanului. "Criza nu s-a incheiat, dar situatia se imbunatateste (...)Vom avea o crestere usoara a volumului in urmatorii ani si vomajunge la un nivel comparabil cu cel din perioada 2007-2008 in2012", a spus Thierry Le Gall, directorul general al ArcelorMittalGalati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO