Burse - Fonduri mutuale

Adiss, în prima zi la Bursă: scădere de 10,7% a preţului faţă de plasamentul privat, la 22,8 mil. lei capitalizare. Investitorii au tranzacţionat miercuri acţiuni ADISS de puţin peste 515.000 de lei

Adiss, în prima zi la Bursă: scădere de 10,7% a...

Autor: Tibi Oprea

09.09.2021, 08:30 663

Acţiunile Adiss (simbol bursier ADISS), companie românească de inginerie înfiinţată în 1993 în judeţul Maramureş şi specializată în dome­niul tratării şi epurării apei, se tran­zacţionau miercuri, în prima şedinţă de tran­zacţionare, la ora 17.00, la preţul de 1,34 de lei pe unitate, în scădere cu 10,7% faţă de plasa­mentul privat, arată datele Bursei de Valori Bucureşti.

Investitorii au realizat tranzacţii de aproximativ 514.000 de lei. La preţul menţionat, emitentul are o capitalizare de 22,8 milioane de lei, potrivit calculelor realizate de ZF.

Listarea a fost precedată de înche­ierea cu succes a unui plasament privat care compania a strâns de la investitori peste 6,3 milioane de lei. Fondurile atrase din piaţa de capital vor susţine dezvoltarea com­pa­niei prin crearea unor divizii orientate spre noile tehnologii de îmbunătăţire a calităţii apei, precum şi pentru vânzarea online de produse, pentru consolidarea poziţiei Adiss pe piaţa epurării şi extinderea pe piaţa tratării apei, precum şi pentru investi­ţii în digitizarea completă a compa­niei. Având în vedere că anterior plasa­mentului privat Cristian Raţ avea 99% din capitalul social, acesta ar avea în prezent o participaţie de 74%, care corespunde unei investiţii de 17,5 mil. lei potrivit calculelor realizate de ZF pe baza datelor de la Confidas.ro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO