Adiss, în prima zi la Bursă: scădere de 10,7% a preţului faţă de plasamentul privat, la 22,8 mil. lei capitalizare. Investitorii au tranzacţionat miercuri acţiuni ADISS de puţin peste 515.000 de lei

Autor: Tibi Oprea 09.09.2021

Acţiunile Adiss (simbol bursier ADISS), companie românească de inginerie înfiinţată în 1993 în judeţul Maramureş şi specializată în dome­niul tratării şi epurării apei, se tran­zacţionau miercuri, în prima şedinţă de tran­zacţionare, la ora 17.00, la preţul de 1,34 de lei pe unitate, în scădere cu 10,7% faţă de plasa­mentul privat, arată datele Bursei de Valori Bucureşti.

Investitorii au realizat tranzacţii de aproximativ 514.000 de lei. La preţul menţionat, emitentul are o capitalizare de 22,8 milioane de lei, potrivit calculelor realizate de ZF.

Listarea a fost precedată de înche­ierea cu succes a unui plasament privat care compania a strâns de la investitori peste 6,3 milioane de lei. Fondurile atrase din piaţa de capital vor susţine dezvoltarea com­pa­niei prin crearea unor divizii orientate spre noile tehnologii de îmbunătăţire a calităţii apei, precum şi pentru vânzarea online de produse, pentru consolidarea poziţiei Adiss pe piaţa epurării şi extinderea pe piaţa tratării apei, precum şi pentru investi­ţii în digitizarea completă a compa­niei. Având în vedere că anterior plasa­mentului privat Cristian Raţ avea 99% din capitalul social, acesta ar avea în prezent o participaţie de 74%, care corespunde unei investiţii de 17,5 mil. lei potrivit calculelor realizate de ZF pe baza datelor de la Confidas.ro.