Burse - Fonduri mutuale

Adamescu ofera 5,4 mil. euro pentru Lido SA

Adamescu ofera 5,4 mil. euro pentru Lido SA

Dan Adamescu

28.07.2008, 18:34 78

Firma Nova Trade, detinuta de familia Adamescu, intentioneaza sa deruleze o oferta publica de cumparare a 93,38% din actiunile firmei Lido Bucuresti (LIDO), care detine participatii minoritare la mai multe hoteluri din Bucuresti, pentru 19,65 milioane de lei (5,45 milioane de euro), potrivit datelor Bursei de Valori Bucuresti (BVB).
Nova Trade detine in prezent un pachet minoritar de circa 6% din actiunile Lido. In cadrul operatiunii, firma intentioneaza sa achizitioneze 11,56 milioane de titluri, la pretul de 1,7 lei pe unitate, inferior cotatiei medii din ultima perioada de pe piata RASDAQ, de circa 2 lei.
Un pachet reprezentand 54,26% din actiunile Lido SA este impartit de actionari rezultati in urma derularii programului de privatizare in masa, restul titlurilor fiind in posesia Ministerului Comertului si Turismului - 42,86% si SIF Transilvania - 2,86%.
Lido SA detine 11,893% din Compania Hoteliera Intercontinental Romania SA, proprietarul hotelului Intercontinental. Societatea mai detine si 10,6% din Casa Capsa SRL, proprietarul hotelului Capsa din Bucuresti, 8,25% din Union International Center si 2% din Majestic Tourism, proprietarul hotelului Ramada Majestic din Bucuresti.
Familia Adamescu a cumparat in urma cu doi ani, pentru 10 milioane de euro, hotelul de cinci stele Rex din statiunea Mamaia. Hotelul a fost preluat de la familia Paunescu, care controleaza indirect hotelurile Intercontinental si Lido.
Familia Adamescu mai detine, prin intermediul Nova Trade, pachetul majoritar de 72% din actiuni al Unirea Shopping Center Bucuresti (SCDM), compania care opereaza centrul comercial Unirea din centrul Capitalei si un alt centru comercial la Brasov. De asemenea, firma Nova Trade mai controleaza 72% din actiunile companiei de asigurari Astra Bucuresti (ATRA).
Lido SA considera oportuna intentia Nova Trade de a derula o ofera publica de preluare, aratand ca firma are nevoie de resurse financiare, de care nu dispune in acest moment.
"Consideram oportuna oferta Nova Trade pentru preluarea Lido SA, oferta care, conform datelor solicitate si prezentate, releva doua avantaje majore: resurse financiare importante si experienta in domeniul imobiliar si management a Nova Trade", informeaza un comunicat al Lido SA, transmis vineri Bursei de Valori.
Potrivit reprezentantilor Lido, in anul 2007, firma a avut pierderi de 94.032 de lei. Bugetul de venituri si cheltuieli pentru acest an releva, de asemenea, o pierdere de 272.365 de lei. Reprezentantii societatii explica rezultatul negativ prin faptul ca majoritatea societatilor la care Lido este actionar au raportat pierderi.
"Toate aceste aspecte arata necesitatea existentei unor resurse financiare importante, resurse de care Lido SA nu dispune in acest moment si, conform bugetului de venituri si cheltuieli, nici in viitorul apropiat", se mai arata in raportul companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO