Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile VES Sighişoara saltă cu 4% după ce Chimsport face public planul de preluare

Acţiunile VES Sighişoara saltă cu 4% după ce...

Autor: Roxana Rosu

19.01.2016, 00:04 766

Firma Chimsport, care deţine circa 42% din acţiunile VES Sighişoara, a anunţat pe bursă că a încheiat un contract de intermediere cu societatea de investiţii financiare BT Secu­rities, urmând să lanseze în curând o ofertă de preluare a întregului capital al producătorului de vase emailate.

Planul Chimsport este cunoscut încă din toamna anului trecut, când grupul clujean Chi­mica, deţinut de Alexandru Farcaş, a anun­ţat intenţia de a prelua integral VES Si­ghi­şoara, prin intermediul firmei Chimsport.

Potrivit anunţului publicat pe BVB, Chimsport va solicita cât de curând Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) avizarea documentaţiei de ofertă publică de preluare.

Participaţia rămasă, echi­va­lentă cu circa 58% din capi­talul producă­torului de vase şi şeminee, ar valora 2,8 milioane de lei la preţul me­diu de luni de 0,0452 lei/uni­tate. Un alt acţionar im­portant al VES este Aquadune Li­mited, un offshore cipriot, care deţine 17,12% din ac­ţiuni, conform celor mai recente date.

Grupul Chimica a mai depăşit în anul 2011 pragul de 33% din capitalul VESY care impune lansarea unei oferte publice de preluare, însă atunci a ales să-şi vândă o parte din acţiuni pentru a coborî din nou sub prag. De data aceasta, grupul urmăreşte con­solidarea controlului asupra VES, declara în octombrie pentru ZF Alin Fetiţă, CEO al grupului Chimica, din care face parte şi Chimica Orăştie.

În şedinţa de ieri, acţiu­nile VESY au urcat cu 4,15% pe o piaţă în scădere. In­vesti­torii au făcut tranzacţii în valoare de 7.800 de lei cu ac­ţiunile companiei. Producătorul de vase emai­late are o capitalizare bursieră de 5,3 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO