Burse - Fonduri mutuale

Proprietarul VES Sighişoara „coace“ exitul minoritarilor

Proprietarul VES Sighişoara „coace“ exitul...

Autor: Radu Bostan

27.10.2015, 00:02 1029

Grupul clujean Chimica, deţinut de Alexandru Farcaş, va lansa în două luni oferta de preluare a întregului capital al producătorului de vase emailate VES Sighişoara (VESY), unde a trecut recent pragul de deţinere de 33%.

Prin firma Chimsport, grupul Chimica a achitat săp­tă­mâna trecută circa 531.000 lei pentru participaţia de 9,5% deţinută la VES de producătorul de electrocasnice Electroargeş (ELGS). Chimsport deţine acum 42,44% din acţiunile VESY.

„Chimsport a dobândit acţiunile VES de la Electroargeş în urma unei decizii interne. Având peste 33% din acţiuni, Chimsport va face ofertă publică de preluare pentru restul acţiunilor în termenii legali“, a spus Alin Fetiţă, CEO-ul grupului Chimica, din care face parte şi Chimica Orăştie, recent delistată de pe RASDAQ.

Participaţia rămasă, echivalentă cu circa 57,5% din capitalul producătorului de vase şi şeminee, ar valora 2,76 milioane de lei la preţul de închidere de vineri. Acţiunile VES au crescut cu 5% ieri, după ce Chimsport şi-a raportat noua participaţie.

Grupul Chimica a mai depăşit în 2011 pragul de 33% care impune lansarea unei oferte de preluare, însă atunci a ales să-şi vândă o parte din acţiuni pentru a coborî din nou sub prag.

De data aceasta, grupul urmăreşte consolidarea controlului asupra VES, a spus Fetiţă pentru ZF.

Aquadune Limited, un offshore cipriot, deţine 17,12% din acţiunile VES. Fetiţă a arătat că nu poate da detalii despre identitatea sau intenţiile companiei, dar a precizat că nu este afiliată grupului Chimica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO