Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Teraplast s-au scumpit cu 7% de la începerea răscumpărărilor

Acţiunile Teraplast s-au scumpit cu 7% de la începerea...

Autor: Roxana Pricop

20.04.2016, 00:06 567

Titlurile producătorului de sisteme în domeniul instalaţiilor şi construcţiilor Te­raplast Bistriţa (TRP) s-au apreciat cu 7,2% de la începerea programului de răs­cumpărări, pe 7 februarie, până în pre­zent, atingând o cotaţie de 0,59 lei/uni­tate.

Compania a răscumpărat circa 830.000 de acţiuni proprii, reprezentând 40% din plafonul ma­xim de acţiuni pro­pus de 2 milioane de acţiuni (0,7% din capitalul social). Firma de bro­keraj BT Securities, parte din grupul finan­ciar Banca Tran­sil­va­nia, intermediază tran­zacţiile de răscum­părare de acţiuni derulate de Teraplast Bistriţa. Bugetul companiei pentru această operaţiune este de 1 mil. lei.

Luând în calcul un preţ mediu de 0,578 lei/unitate în perioada 8 februarie - 24 martie, când a fost pu­bli­cată cea mai re­centă notificare de răs­cum­părare, re­zul­tă că valoarea ac­ţiunilor TRP răs­cum­părate se ridică la circa 470.000 de lei. Acţiunile răscumpărate vor fi folo­site pentru recompensarea şi fidelizarea an­gajaţilor.

Grupul Teraplast şi-a bugetat pentru acest an un profit net de 44,7 mil. lei, în creştere cu 27% faţă de rezultatul raportat anul trecut, care a fost cel mai bun an din activitatea grupului. Afa­cerile ar urma să avanseze cu 20% până la 473 milioane de lei în acest an, potrivit bugetului consolidat publicat de Teraplast.

Grupul Teraplast include compania Tera­plast SA, cea mai mare din grup, cu o pon­dere de 66% în afacerile consolidate de 393 mil. lei de anul trecut şi listată la bursa din Bucureşti sub simbolul TRP, subsidiara Plastsistem, subsi­diara Tera­glass, subsidiara Teraplast Mol­dova şi Politub. În 2015, afacerile consolidate ale grupului au avansat cu 20% până la 393 mil. lei, iar profitul net s-a cifrat la 35,2 mil. lei, de 2,2 ori mai mare decât profitul din 2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO