Burse - Fonduri mutuale

Teraplast Bistriţa a intrat la cumpărare de acţiuni proprii

Teraplast Bistriţa a intrat la cumpărare de acţiuni...

Autor: Roxana Pricop

09.02.2016, 00:03 564

Producătorul de sisteme în domeniul instalaţiilor şi construcţiilor Teraplast Bistriţa (TRP) a început luni, 8 fe­brua­rie programul de răscumpărări prin care vizează achi­zi­ţia a maximum 2 mil. acţiuni proprii (0,7% din ca­pitalul so­cial).

Firma de brokeraj BT Securities, parte din grupul finan­ciar Banca Transilvania, va intermedia tranzacţiile de răs­cum­părare de acţiuni derulate de Teraplast Bistriţa. Bugetul Te­raplast pentru această operaţiune este de 1 mil. lei. La cel mai recent preţ din piaţă, de 0,55 lei/unitate, pachetul maxim vi­zat ar valora 1,1 milioane de lei. Acţiunile răscumpărate vor fi folosite pentru recompensarea şi fidelizarea angajaţilor. La fi­nalul primelor nouă luni ale lui 2015, societatea avea în con­turi numerar şi echivalente în valoare de 3,5 milioane de lei.

BT Securities mai intermediază programul de răs­cumpărări derulat de Banca Transilvania şi pe cel derulat de SIF Moldova, al doilea cel mai influent acţionar al băncii. Firma de brokeraj a încheiat anul 2015 pe locul al cincilea în clasa­mentul celor mai activi intermediari pe bursa de la Bu­cureşti, cu tranzacţii de aproape 800 milioane de lei, echi­valente unei cote de piaţă de 4,5%.

Acţiunile TRP au crescut cu 0,7% în şedinţa de ieri, până la o cotaţie de 0,55 lei/unitate. Compania are o capitalizare bursieră de 159 mil. lei. După primele nouă luni din 2015, Teraplast a raportat afaceri de 198,5 mil. lei, în creştere cu 13%, şi un profit net de 17,5 mil. lei, triplu faţă de acelaşi interval al anului 2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO