Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Nuclearelectrica, un pariu atractiv şi un mijloc de protecţie faţă de liberalizarea preţului la energie

Acţiunile Nuclearelectrica, un pariu atractiv şi un...

Autor: Andrei Chirileasa

04.09.2013, 00:08 1116

Oferta publică iniţială de vânzare de acţiuni (IPO) a producătorului de energie electrică Nuclearelectrica este prima tranzacţie de acest fel derulată pe bursa de la Bucureşti în ultimii cinci ani şi este de aşteptat să atragă un interes ridicat din partea micilor investitori locali, spun brokerii.

Principalele argumente care vor cântări în decizia investitorilor sunt preţul cerut de stat în ofertă, care pare atractiv raportat la activele companiei, discountul de 8% pe care micii investitori îl vor primi faţă de investitorii instituţionali şi perspectivele de creştere a veniturilor şi profitului companiei pe măsură ce piaţa energiei va fi liberalizată, consideră analiştii şi intermediarii de pe bursă.

„Da, cred că e o ofertă atractivă pentru clienţii de retail. Mulţi ne-au întrebat de ea încă din lunile mai-iunie, când fusese anunţată prima dată şi au ţinut bani ca să subscrie. Chiar dacă acum segmentul de retail de pe bursa locală e mai slab decât în urmă cu cinci ani, cred că se vor găsi bani pentru Nuclearelectrica“, a declarat Octavian Dragolea, directorul sucursalei din Bucureşti a firmei de brokeraj IFB Finwest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO