Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Artego Târgu-Jiu vor fi promovate săptămâna viitoare pe bursă

Autor: Adrian Cojocar

30.11.2011, 00:00 219

Bursa de Valori Bucureşti a anunţat că titlurile producătorului de benzi din cauciuc Artego Târgu-Jiu (ARTE) vor putea fi tranzacţionate pentru prima dată la categoria a II-a a pieţei reglementate pe data de 7 decembrie, după ce au fost promovate de pe piaţa RASDAQ. Operaţiunea de listare pe piaţa reglementată a titlurilor Artego a fost intermediată de firma de brokeraj Intercapital Invest.

Compania este lider pe piaţa pe care activează şi acoperă circa 90-95% din necesarul intern de benzi de cauciuc. Unul dintre punctele de interes ale investitorilor de pe bursă legate de acţiunile Artego este faptul că firma nu este controlată de un acţionar puternic, fapt pentru care este mai predispusă să fie preluată.

Promovarea acţiunilor pe piaţa reglementată va aduce compania în vizorul fondurilor care aveau restricţii privind achiziţia de acţiuni pe piaţa RASDAQ. Asociaţia salariaţilor PAS controlează 70% din acţiunile Artego. Compania are în prezent o valoare de piaţă de 4,5 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO