Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii Bento au aprobat dividende de 2,1 mil. lei, cu un randament de circa 3%. Plus 62% pe acţiuni anul acesta

Foto: Radu Scarlat (stânga) şi Vlad Bodea, cofondatorii Bento

Foto: Radu Scarlat (stânga) şi Vlad Bodea, cofondatorii Bento

Autor: Eduard Ivanovici

28.04.2023, 10:27 390

Acţionarii 2B Intelligent Soft (Bento, Intelectually Curious), companie antreprenorială românească, specializată în dezvoltarea şi implementarea de soluţii software şi furnizarea de servicii de infrastructură IT şi cloud, au anunţat vineri, 28 aprilie repartizarea profitului net de 5,6 milioane de lei de anul trecut, dintre care 2,1 milioane de lei vor merge către dividende.

3,3 milioane de lei reprezintă profit rămas nerepartizat, iar restul de 176.000 de lei constituite rezerve legale, conform unui hotărâri a Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor Bento.

Dividendul brut pe acţiune este de 0,16 lei, ceea ce asigură investitorilor un randament de 2,9% la preţul actual de tranzacţionare de la BVB, respectiv 5,54 lei pe unitate.

Acţiunile Bento sunt pe plus cu 62% în 2023, pe un rulaj de 3 milioane de lei, la o capitalizare de 73 de milioane de lei. Prezentă pe piaţa AeRO a bursei locale, compania este deţinută în proporţii egale de 28,3% de cofondatorii Radu Scarlat şi Vlad Bodea.

Profitul grupului s-a majorat anul trecut cu 23% faţă de 2021, în vreme ce veniturile din exploatare au urcat cu 26% la 35,4 milioane de lei. La nivelul veniturilor, Divizia Dezvoltare Software (DEV) a contribuit cu 47%, potrivit datelor din raportul anual preliminar.

Luna trecută, Bento a declarat că a semnat un contract de 32 de milioane de lei pentru implementarea soluţiei software proprii Bento Field Service Management (Bento FSM), în urma câştigării unei proceduri de achiziţie publică derulată de Distribuţie Energie Electrică România (DEER), cel mai mare distribuitor de energie din România, parte a grupului Electrica.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO