Burse - Fonduri mutuale

Actionarii Bancii Transilvania au aprobat majorarea capitalului cu 95 mil. euro si listarea la Viena

28.04.2010, 18:55 25

Actionarii Bancii Transilvania (TLV) au aprobat miercurimajorarea capitalului social cu 391 mil. lei (95 mil. euro), prinincorporarea profiturilor din anii precedenti si a unor rezerve, invaloare de 271 mil. lei, si aporturi in numerar din parteaactionarilor, de 120 mil. lei.

De asemenea, actionarii si-au dat acordul pentru listareaactiunilor pe Bursa din Viena.

Banca Transilvania este una dintre primele zece banci locale, fiindsingura institutie de credit de talie mare controlata deinvestitori locali. Cel mai mare actionar al bancii este BERD, cu oparticipatie de 14,6%, urmat de Bank of Cyprus, cu 9,6%, in timp ceIFC, divizia de investitii a Bancii Mondiale, are circa 3,4%.Investitorii locali, printre care SIF-urile, cu 14,5%, si HoriaCiorcila, cu 5%, detin insa peste 50% din actiuni, potrivit datelorpostate pe pagina de internet a bancii.

Banca Transilvania este si una dintre cele mai mari companiilistate pe Bursa de la Bucuresti, cu o capitalizare de 582 mil.euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO