Bănci și Asigurări

ZF Bankers 2023. Mugur Tolici, director resurse umane la BNR. Atragem în continuare destul de greu persoane cu abilităţi tehnice în sensul financiar, de modelare, econometrie, dar şi în zona de risk management, audit IT. Reuşim să recrutăm, dar cu dificultate

Mugur Tolici, director resurse umane, BNR: Nu ducem lipsă de candidaţi. În fiecare an reuşim să ocupăm 60% - 70% dintre posturile scoase la concurs.

Mugur Tolici, director resurse umane, BNR: Nu ducem lipsă de candidaţi. În fiecare an reuşim să ocupăm 60% - 70% dintre posturile scoase la concurs.

Autor: Ramona Cornea

11.09.2023, 18:00 1128

„Noi nu concurăm foarte mult cu sistemul bancar, ci doar pentru anumite poziţii pentru care este destul de greu să găseşti persoane care au masterat sau doctorat în domeniile financiare în mod special. Ei nu sunt foarte uşor de găsit în piaţa internă, dar reuşim să depăşim această dificultate“.

Candidaţii din zona tehnică, din IT, persoanele cu abilităţi tehnice în sensul financiar, de modelare, econo­metrie, dar şi în zona de risk mana­gement, audit IT sunt cel mai greu de găsit în această perioadă, după cum spune Mugur Tolici, director de resurse umane în cadrul BNR.

„Cel mai greu de găsit sunt persoanele din zona tehnică, din IT, dar semnificativ mai uşor decât anul trecut. Ce s-a întâmplat în SUA se vede, se simte şi se simte mai ales apetitul pentru stabilitate. Există şi studii care arată că în sectorul privat nevoia de stabilitate a urcat foarte mult. În sectorul public a fost întotdeauna un element apreciat, dar acum şi în zona privată este din ce în ce mai apreciat. Atragem în continuare destul de greu persoane cu abilităţi tehnice în sensul financiar, de modelare, econometrie, dar şi în zona de risk management, audit IT, sunt câteva nişe în care reuşim să recrutăm, dar cu dificultate“, a spus Mugur Tolici în cadrul evenimentului ZF Bankers Summit 2023, care s-a desfăşurat la sfârşitul lunii iunie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO