Bănci și Asigurări

ZF Bankers 2023. Gabriela Simion, director general al Revolut România: Operăm în model hibrid pe de-o parte prin paşaportarea creditelor şi depozitelor pentru a putea oferi servicii de intermediere financiară clasică (FoE) şi posibilitatea de a ne stabili o sucursală în pieţele care ne interesează, printre care şi România

Gabriela Simion, director general al Revolut România: Revolut este practic o companie de tehnologie cu licenţă bancară, dar obiectivul final este tot profitul.

Gabriela Simion, director general al Revolut România: Revolut este practic o companie de tehnologie cu licenţă bancară, dar obiectivul final este tot profitul.

Autor: Mircea Nica

29.08.2023, 16:45 10309

♦ „Sunt la curent cu ceea ce se întâmplă în piaţă şi cu faptul că în zona de ipotecare piaţa a scăzut din motive obiective, care au de-a face cu faptul că clienţii au devenit mai îndatoraţi pentru că în zona de ipotecare au avut în general rate variabile, dar în zona de credite de consum merge foarte bine. Am văzut o revenire a pieţei pe ultimul trimestru“, a spus Gabriela Simion în cadrul ZF Bankers Summit 2023, care s-a desfăşurat spre finalul lunii iunie.

Operăm în modelul hibrid pe de-o parte prin paşaportarea creditelor şi depozitelor pentru a putea oferi servicii de intermediere financiară clasică (FoE) şi posibilitatea de a ne stabili o sucursală în pieţele care ne interesează, pieţele cele mai mari, printre care şi România, pe care încercăm să o operaţionalizăm şi să o avem gata în trimestrul 1 din 2024, a spus Gabriela Simion, director general al Revolut România, în cadrul evenimentului ZF Bankers Summit 2023.

„În momentul de faţă nu ştiu ce produs ban­car nu oferim. Avem segmentul de retail unde avem şi partea de depozite, creditare, cripto, investiţii, trading. Şi avem şi Revolut Busines, care se adresează segmentului de companii mici şi mijlocii care oferă o experienţă similară cu cea de retail. Dacă ne gândim la soluţii comparabile din piaţă, cel puţin din ceea ce cunosc eu, am reuşit să facem pentru zona de IMM-uri ce am făcut pentru retail. Pe lângă partea tranzacţio­nală, adaugă toate aceste zone de decontare de facturi, partea de payroll, e-commerce, POS-uri“, a explicat Gabriela Simion la evenimentul desfăşurat spre sfârşitul lunii iunie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO