Bănci și Asigurări

ZF 25 de ANI. Mişu Negriţoiu, bancher: ZF a setat comunicarea şi educaţia financiară. Ei au promovat bankingul. Ziarul Financiar a încurajat antreprenoriatul

ZF 25 de ANI. Mişu Negriţoiu, bancher: ZF a setat...

Autor: Răzvan Botea

17.11.2023, 12:22 135

Mişu Negriţoiu, bancher, a spus la conferinţa de aniversare a Ziarului Financiar de la Banca Naţională a României că ZF a setat standarde pentru comunicare şi educaţie financiară. 

Declaraţiile lui Mişu Negriţoiu:

Cred că suntem foarte fericiţi că suntem contemporani cu o generaţie de ctitori.

Astăzi vorbim despre ctitorirea instituţiilor private şi aduc un omagiu lui Adrian Sârbu, care a avut o anumită înclinaţie spre serviciile financiare şi piaţa financiară. El este ctitorul acestor instituţii. ZF a adus suficiente argumente. A fost fondat pe un temelie solidă şi cred că are aceeaşi rezistenţă la vremuri ca şi Banca Naţională şi nu numai. 

Înclinaţia lui spre serviciile financiare a fost imediat după perioada revoluţionară.

Soliditatea Ziarului Financiar au constatat-o şi toţi cei de faţă aici. Adrian Sârbu  a menţionat că a acordat mai puţin timp acestui ziar decât celorlalte proiecte şi că echipa Ziarului Financiar continuă, după mici ezitări la început. Ziarul a fost preluat de redactorii şefi Cristian Hostiuc şi Sorin Pâslaru şi mă bucur că ei au fost şi studenţii mei.

De fapt, Ziarul Financiar, pentru mine, are trei dimensiuni: personală, bancară şi în economia României. Dacă aş începe cu ultimul, a acumulat clasa antreprenorilor din businessul multinaţionale şi ne-a răsfăţat cu premii, titluri, rankinguri.

Această coagulare a făcut şi a dat substanţă Ziarului Financiar. Aveam colegi în bancă la Cluj şi le-am spus că este singurul ziar pe care îl citesc în fiecare dimineaţă. În plan de banking, Ziarul Financiar mie cel puţin mi-a dat imaginea de bancher şi m-a promovat şi inclusiv a încurajat dialogul referitor.

Am organizat multe evenimente şi am participat la multe evenimente cu Ziarul Financiar.

Dar până la urmă ei au setat comunicarea şi educaţia financiară. Ei au promovat bankingul. Mai târziu, am încercat să fac acelaşi lucru cu alte servicii financiare, nu am reuşit.

Ziarul Financiar a încurajat antreprenoriatul.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO