Bănci și Asigurări

Willi Cernko, noul CEO al Erste, proprietarul BCR: România oferă în continuare oportunităţi şi noi rămânem aici. Stefan Dorfler, CFO: Piaţa bancară din România se va consolida, iar la un moment dat noi vom face parte din acest proces

Willi Cernko noul CEO al grupului austriac Erste, acţionarul principal al BCR

Willi Cernko noul CEO al grupului austriac Erste, acţionarul principal al BCR

Autor: Cristian Hostiuc

02.08.2022, 17:30 164

Willi Cernko, noul CEO al gru­pului austriac Erste, acţionarul principal al BCR, a spus ieri că economia şi piaţa bancară româ­nească oferă în continuare multe oportunităţi, iar Erste are toate motivele să rămână aici, mai ales că România a devenit o piaţă de bază pentru grupul austriac, după Cehia.

Chiar dacă a rămas în urmă cu anumite lucruri, România are în continuare potenţial şi oferă multe opor­tunităţi, a menţionat Willi Cernko ieri, la Viena, după prezen­tarea rezultatelor financiare ale grupului austriac.

Erste are o previziune pozitivă pentru România, aşteptându-se la o creştere economică de 5,1% în acest an, faţă de 3,7% în pieţele din Europa Centrală şi de Est unde este prezent Erste sau faţă de 2,7% pentru zona euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO