Bănci și Asigurări

Volksbank vinde descoperit de cont cu o dobândă de 13,6% pe an

Volksbank vinde descoperit de cont cu o dobândă de 13,6% pe an

Foto Victor Ciupuligă

Autor: Ciprian Valentin Botea

06.09.2011, 00:00 313

Volksbank, a şasea bancă locală după activele deţinute, face primul pas în direcţia reluării creditării, care a fost practic îngeţată în ultimii doi ani, clienţii care au deschise conturi de salariu la bancă putând accesa din această săptămână facilitatea de tip descoperit de cont (overdraft).

"Considerăm că facilităţile de tipul descoperitului de cont au cel mai mare potenţial de creştere în perioada imediat următoare, în condiţiile în care cererea de credite noi se va menţine în continuare la un nivel redus", spune Lucian Cojocaru (foto), vicepreşedintele responsabil cu retailul al Volksbank.

Limita maximă pentru un descoperit de cont este de 30.000 de lei, dar nu mai mult de patru sau şase salarii nete lunare, în funcţie de tipul de convenţie încheiată cu banca. Perioada maximă de creditare este de trei ani, iar dobânda anuală este formată din indicatorul Robor la şase luni plus o marjă de 7,5% pe an. Dobânda nominală ajunge la 13,6% pe an la nivelul actual al Robor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO