Bănci și Asigurări

Volksbank îşi ajustează dobânzile după mişcarea ROBOR şi EURIBOR

Autor: Razvan Voican

07.02.2012, 00:00 320

Austriecii de la Volksbank au actualizat dobânzile la retail atât pe partea de depozite, cât şi la credite, în majoritatea cazurilor operând ajustări care preiau tendinţa de scădere a indicatorilor de referinţă ROBOR - pentru lei şi EURIBOR - pentru euro. Astfel, dobânda la creditul ipotecar în lei şi cea la creditul de nevoi personale cu ipotecă în lei au scăzut cu jumătate de punct procentual, la 9,1% şi respectiv 9,65%.

Variantele corespunzătoare de credite în euro s-au ieftinit cu 0,2 puncte procentuale, până la 6,67% la ipotecare, respectiv 7,67% la creditul de consum cu ipotecă. La depozite, dobânda la lei pe una şi trei luni a scăzut cu un sfert de punct procentual, la 5,75%, respectiv 6% pe an. În acelaşi timp, banca a majorat cu 0,25 puncte dobânzile la depozitele în euro pe 6 şi 12 luni, noile dobânzi situându-se la 4%, respectiv 4,25% pe an.

"Dobânzile interbancare la lei au scăzut semnificativ de la începutul anului, însă în acelaşi timp există o nevoie de lichiditate pe termene medii şi lungi. Prin urmare, doar o parte din reducerea dobânzilor a fost transmisă către clienţii cu depozite", spune Lucian Cojocaru, vicepreşedinte responsabil cu retailul. Volksbank este instituţia de credit care se confruntă cu cea mai mare presiune pentru atenuarea dezechilibrului dintre credite şi depozite după ce ani de zile a neglijat partea de economisire.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO