Bănci și Asigurări

Viziune de ansamblu asupra pieţei asigurărilor. Piaţa asigurărilor îşi temperează puternic avansul la începutul anului după ce în 2022 asigurătorii şi-au mărit considerabil businessul, în special pe RCA, după prăbuşirea City Insurance

Viziune de ansamblu asupra pieţei asigurărilor. Piaţa...

Autor: Mircea Nica

02.07.2023, 12:11 132

Asigurătorii au început primele luni din 2023 cu o creştere foarte mică a pieţei, de doar 2%, în timp ce RCA-ul, care anul trecut a adus dublări, triplări sau chiar mai mult ale volumului de prime brute subscrise pentru asigurători, începe anul în scădere cu 8% a primelor.

Piaţa asigurărilor a crescut constant în ultimii ani, ba chiar s-a dublat în ultimii 11 ani, cel mai mare avans fiind con­semnat la finalul anului 2021, de peste 23%.

Deşi anul trecut nivelul primelor brute subscrise a atins un nou record, de 16,51 mld. lei, avansul la finalul anului a fost cu câteva puncte procentuale mai mic, 16,3%, în ciuda unor creşteri exor­bitant de mari pe segmentul RCA, ca urmare a falimentului City Insurance şi a creşterilor care au avut loc la preţul poliţelor RCA.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO