Bănci și Asigurări

Visul creditelor ieftine: clienţi contra bancheri

Visul creditelor ieftine: clienţi contra bancheri

Autor: Adrian Voicu

06.09.2010, 13:12 14

În doar câteva săptămâni, de la "băncile sunt obraznice" alepreşedintelui Băsescu s-a ajuns la ameninţări cu procese colectiveale clienţilor care, cu legea în mână şi cu forţa internetului înspate, încearcă să obţină dobânzi mai mici la credite. Pentru primaoară de la începutul crizei, băncile se găsesc într-o ipostazădefensivă, chiar dacă au BNR de partea lor.

Bancherii afirmă că Ordonanţa 50 privind creditele de consum,care adaptează în România legislaţia UE, ar trebui să se aplicenumai la împrumuturile noi şi nu la toate cele 8 milioane decredite deja existente pe piaţă, ceea ce pentru ei ar însemnapierderi totale estimate între 450 şi 900 de milioane de euro. Departea cealaltă, Autoritatea Naţională pentru ProtecţiaConsumatorilor încurajează clienţii, afirmănd că Ordonanţa 50privind creditele de consum va fi aplicată în continuare aşa cum e,fără a exclude niciun credit aflat în derulare.

Citiţi mai multe despre disputa despre ieftinirea creditelor într-un ampluarticol pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO