Bănci și Asigurări

Verida vinde credite ipotecare in dolari cu dobanda fixa de 10,8%

27.07.2009, 17:50 178

Verida Credit, o institutie financiara nebancara lansata pe piata locala in iulie anul trecut, vinde un credit ipotecar in dolari cu dobanda de 10,87% pe an si cu o rata fixa pe toata durata contractului.

Pentru un imprumut de 40.000 de euro (aproximativ 56.000 de dolari ) cu scadenta la 30 de ani rata lunara platita de client este de 374 de euro (circa 1.580 de lei), potrivit calculatorului de credit de pe site-ul institutiei.

"Acest produs ofera clientilor protectie impotriva actualei si viitoarei volatilitati a pietelor financiare. In contextul economic actual, posibilitatea de a putea opta pentru un credit pe 30 de ani cu dobanda fixa este o oportunitate imensa", a explicat Carmen Retegan, directorul executiv al Verida Credit, decizia de a lansa acest produs. Spre comparatie, dobanda pe piata interbancara londoneza la dolar pentru maturitatea de trei luni este de 0,5% pe an. 

Noul produs ofera debitorilor posibilitatea de a plati anual, in avans, pana la 5% din valoarea creditului, comisionul perceput de companie in acest caz fiind de 1,5% din soldul imprumutului. Odata cu lansarea noului tip de credit, Verida anticipeaza ca va acorda aproximativ 600 de credite ipotecare pana la sfarsitul lui 2009.

Verida ofera clientilor posibilitatea de a alege intre mai multe sisteme de tarifare a creditului, in functie de gradul de finantare a imobilului si valoarea comisionului de rambursare anticipata. De exemplu, un client care a contractat un credit ipotecar de 60.000 de euro garantand cu un imobil evaluat la 100.000 de euro poate alege optiunea "Nivel de garantare", care ii reduce dobanda cu 0,2% pe toata durata creditului.

Verida Credit este detinuta de Royal Bank of Scotland fondul americane de investitii Rubikon Partners si Citibank. Compania are un capital social de 7 mil. euro si 40 de angajati in cele doua centre pe care le detine la Bucuresti si Iasi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO