Bănci și Asigurări

Vasilescu, BNR: Toate băncile au lichiditate să reia creditarea azi, dar nu au încredere

Vasilescu, BNR: Toate băncile au lichiditate să reia creditarea azi, dar nu au încredere

Autor: Alexandra Chelu

26.11.2010, 12:51 21

Toate băncile din România au suficientă lichiditate să reiacreditarea "azi, peste un minut", dar nu au încredere, a declaratconsilierul guvernatorului BNR Adrian Vasilescu, care a menţionatcă niciodată în viitorul previzibil nu va mai exista creditare caîn perioada 2004-2008, informează Mediafax.

"Creditare fără încredere nu va exista. În momentul de faţă, BNRa împins deliberat lichiditate în bănci şi toate băncile au bani.Toate băncile din România sunt în situaţia de a relua creditarea,azi, peste un minut. Ce le lipseşte? Nu este ecranul acela mare, pecare să vadă încredere", a spus Vasilescu, la seminarul "Cum vadepăşi România criza economică?".

El a reamintit că în perioada 2004-2008 România s-a confruntatcu intrări în valuri de valută, dar nu a fost pregătită pentru a ovalorifica.
"BNR a fost nevoită atunci să-şi deschidă o pensiune, cu un patcald şi trei mese bune pentru surplusul de lichiditate dinsocietate, iar 10 miliarde de euro care puteau fi utilizate pentruinvestiţii şi retehnologizări, au fost atrase la BNR ca să nuexplodeze societatea. Că de atâta bănet, eram în pericol să neînecăm", a continuat Vasilescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO