Bănci și Asigurări

UNSAR: Asigurătorii au deschis 270 de dosare de daună în baza poliţelor pentru locuinţe şi companii ca urmare a furtunilor şi inundaţiilor recente din Dobrogea

UNSAR: Asigurătorii au deschis 270 de dosare de daună...

Autor: Mircea Nica

24.11.2023, 00:02 32

Companiile membre ale Uniunii Naionale ale Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) au deschis până în prezent 270 dosare de daună în baza poliţelor de asigurare dedicate locuinţelor şi companiilor ca urmare a notificărilor primite din partea celor care au fost afectaţi de furtunile şi inundaţiile produse în zona Dobrogei, în weekend. Dintre aceste cazuri de daună, aproximativ 70% sunt avizate ca urmare a daunelor provocate locuinţelor. Desigur, având în vedere dinamica evenimentelor, cu siguranţă, acest număr se poate schimba într-un mod accelerat, de la un moment la altul.

„În aceste condiţii, în care vremea ne provoacă şi ne afectează locuinţele, dar şi companiile, cu atât mai mult ar trebui să ne îndreptăm spre o soluţie de protecţie financiară care să ne ofere sprijinul necesar pentru a trece mai uşor peste astfel de situaţii“, a declarat Alexandru Ciuncan, preşedinte şi director general al UNSAR. Companiile membre ale Uniunii Naionale ale Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) au deschis până în prezent 270 dosare de daună în baza poliţelor de asigurare dedicate locuinţelor şi companiilor ca urmare a notificărilor primite din partea celor care au fost afectaţi de furtunile şi inundaţiile produse în zona Dobrogei, în weekend. Dintre aceste cazuri de daună, aproximativ 70% sunt avizate ca urmare a daunelor provocate locuinţelor.

Desigur, având în vedere dinamica evenimentelor, cu siguranţă, acest număr se poate schimba într-un mod accelerat, de la un moment la altul. „În aceste condiţii, în care vremea ne provoacă şi ne afectează locuinţele, dar şi companiile, cu atât mai mult ar trebui să ne îndreptăm spre o soluţie de protecţie financiară care să ne ofere sprijinul necesar pentru a trece mai uşor peste astfel de situaţii“, a declarat Alexandru Ciuncan, preşedinte&director general al UNSAR. De altfel, în perioada 2009-2022, proprietarii de locuinţe din România au primit despăgubiri de aproximativ 87 mil. lei pentru acoperirea pagubelor produse de furtuni, în baza asigurărilor facultative pentru locuinţe, conform unei colectări de date realizate la nivelul asociaţiei.

„Având în vedere că furtuna se află în topul riscurilor de care românii se tem atunci când vine vorba de locuinţa lor, iar dovada faptului că există şi soluţii potrivite este mai mult decât evidentă, nu ne rămâne decât să beneficiem de consultanţă şi să alegem să fim asiguraţi acasă şi nu numai“, a precizat Alina Bărbulescu, specialist Asigurări Bunuri & Proprietăţi în cadrul UNSAR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO