Bănci și Asigurări

UniCredit Bank a primit alocările de la Ministerul de Finanţe pentru creditele acordate prin IMM Invest Plus, program la care participă pentru al treilea an consecutiv

UniCredit Bank a primit alocările de la Ministerul de...

Autor: Roxana Rosu

20.10.2022, 13:15 285

UniCredit Bank a primit din partea Ministerului Finanţelor alocările de plafoane de garantare a creditelor pentru întreprinderile eligibile din cadrul programului IMM Invest Plus, fiind al treilea an consecutiv în care banca participă la acest program.

Prin intermediul IMM Invest Plus pot fi împrumutate sume de până la 10 milioane de lei în cazul creditelor de investiţii şi până la 5 milioane de lei pentru liniile/creditele de capital de lucru. 

„Susţinerea mediului de afaceri şi în particular a întreprinderilor mici şi mijlocii rămâne pentru noi o prioritate. Prin participarea la programul IMM Invest Plus, UniCredit Bank oferă sprijin unei game largi de companii printr-un mix optim între fondurile proprii şi garanţiile de stat, contribuind la dezvoltarea activităţii şi a rezilienţei acestora în faţa adversităţilor”, spune Antoaneta Curteanu, Vicepreşedinte Executiv Divizia Retail în cadrul UniCredit Bank.

Statul român, prin Ministerul de Finanţe, reprezentat prin Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN S.A. (FGCR) sau Fondul Român de Contragarantare (FRC), după caz, garantează în proporţie de maximum 90% din valoarea creditelor acordate pentru finanţarea IMM-urilor, dobânzile fiind subvenţionate de stat pe o perioadă de 12 luni de la data acordării creditului.

Comisioanele de risc şi de administrare sunt subvenţionate pe toată durata de valabilitate a garanţiei acordate. Valoarea dobânzilor percepute este reprezentată de ROBOR la 3 luni la care se adaugă o marjă între 0,75% şi 2,50% în funcţie de tipul creditului şi/sau componenţa programului. 

Componentele programului IMM Invest Plus 2022 sunt:

  • IMM INVEST România:  facilitează accesul la finanţare pentru IMM-urile care  nu sunt eligibile pe componentele specifice AGRO IMM Invest, IMM PROD, GARANT Construct, INNOVATION, RURAL Invest.
  • AGRO IMM Invest şi RURAL Invest: susţin companiile din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii şi sectorului alimentar.
  • GARANT Construct: susţine implementarea proiectelor privind îmbunătăţirea eficienţei energetice, investiţii în domeniul energiei verzi şi aliniere la obiectivele de mediu.
  • IMM Prod:  susţine asigurarea lichidităţilor şi finanţarea investiţiilor realizate de către întreprinderile mici şi mijlocii inclusiv start-up-uri din zona urbană pentru încurajarea producţiei autohtone de bunuri de larg consum, creşterea capacităţii de producţie, reconversia de la intermediere la producţie, digitalizarea activităţii, alinierea/îmbunătăţirea standardelor de mediu, inclusiv îmbunătăţirea eficienţei energetice în cadrul proceselor de producţie.
  • INNOVATION:  dedicat proiectelor innovative, urmăreşte încurajarea internaţionalizării, stimularea digitalizării şi a comerţului electronic, retehnologizarea şi brevetele.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO