Bănci și Asigurări

UniCredit a raportat un câştig de 33 mil. euro

UniCredit a raportat un câştig de 33 mil. euro

Autor: Razvan Voican

14.11.2012, 00:07 708

Ţiriac Bank, membră a grupului italian UniCredit, a făcut în primele nouă luni provizioane pen­tru credite neperformante mai mici cu 19,4% decât în aceeaşi perioadă din 2011, obţinând o creştere de peste 18% a profitului net, până la aproape 147 mil. lei (peste 33 mil. euro).

"N-a mai fost nevoie să apăsăm pedala provizioanelor, însă nu înseamnă că ne-am oprit din acumularea de rezerve pentru riscul de credit. Per ansamblu 2012 va arăta mai bine decât anul trecut, însă rămâne de văzut cum vom încheia pentru că din nou se simt presiuni pe provizioane", spune Răsvan Radu, preşedintele executiv al băncii.

El spune că UniCredit nu are constrângeri în asigurarea resurselor pentru creditare şi continuă să acorde finan­ţări în euro. Portofoliul de credite a urcat cu aproape 14% în ultimul an, până la 17,6 mld. lei (3,9 mld. euro). Alte finanţări de 2 mld. lei sunt externalizate. În acelaşi timp, banca a accelerat atragerea de depozite, majorându-şi soldul cu peste 25%, până la 12,4 mld. lei (2,7 mld. lei).

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO