Bănci și Asigurări

Un sfert din activele de 4 mld. euro ale asigurătorilor sunt investite în străinătate

Autor: Ciprian Botea

29.08.2011, 00:00 88

Companiile de asigurări deţineau la sfârşitul anului trecut active în străinătate cu o valoare cumulată de 4,6 miliarde de lei (circa 1,1 mld. euro), reprezentând peste 27% din totalul activelor aflate în administrarea acestora, potrivit datelor din raportul anual al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor. ING Asigurări, cea mai mare companie din piaţa asigurărilor de viaţă, avea în portofoliu cele mai multe active externe, de aproximativ 1,3 miliarde de lei, cea mai mare parte fiind plasamente aferente poliţelor de tip unit-linked (asigurările de viaţă cu componentă investiţională).

Nemţii de la Allianz-Ţiriac aveau active externe de 145 de milioane de lei la sfârşitul lui decembrie 2010, în timp ce Alico (fosta AIG Life) consemna active de 165 de milioane de lei. Plasamente de peste 100 milioane lei aveau şi Generali şi Asirom. Un număr de 14 societăţi de asigurare aveau active în străinătate la sfârşitul anului trecut, în creştere de la 11 societăţi în 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO