Bănci și Asigurări

Un proiect legislativ pentru stoparea comportamentelor abuzive ale asigurătorilor RCA, depus la Senat

Un proiect legislativ pentru stoparea comportamentelor...

Autor: Mediafax

12.11.2019, 00:00 183

Deputatul Marius Bota a depus, la Senat, un proiect pentru a stopa creşterea nejustificată a cheltuielilor pentru repararea vehiculelor avariate şi a creştereii preţurilor asigurărilor RCA. 

Proiectul vizează echilibrul între despăgubirile acordate de asiguratori şi costurile reparaţiilor. În articolul 2, se introduce un nou alineat care prevede că sisteme de evaluare specializate- aplicaţia informatică, avizată de ASF, care se bazează pe un ansamblu de date, metode şi algoritmi de calcul care este utilizat ca suport în stabilirea costurilor a vehiculelor şi bunurilor avariate, pe baza preţurior de listă comunicate periodic de producătorii/importatorii oficiali în România de vehicule, după caz, precum şi/sau la stabilirea valorii de piaţă a vehiculelor şi bunurilor avariate la data evenimentului. În legea în vigoare, termenul de aplicaţie informatică, avizată de ASF, ca sistem de evaluare specializat, nu era definit. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO