Bănci și Asigurări

ULTIMĂ ORĂ: Anca Dragu, fostul ministru al Finanţelor din România, a fost votată în funcţia de guvernator al Băncii Naţionale a Republicii Moldova

ULTIMĂ ORĂ: Anca Dragu, fostul ministru al Finanţelor...

Autor: Gabriel Pecheanu

22.12.2023, 17:03 151

Fostul ministru al Finanţelor din România şi ex-preşedintele Senatului de la Bucureşti, Anca Dragu, a fost numită în funcţia de guvernator al Băncii Naţionale din Moldova. Hotărârea a fost votată de 58 de deputaţi.

Fostul ministru al Finanţelor din România şi ex-preşedintele Senatului de la Bucureşti, Anca Dragu, a fost numită în funcţia de guvernator al Băncii Naţionale din Moldova, anunţă deschide.md.

Hotărârea a fost votată de 58 de deputaţi.

Anca Dragu, senator USR, fost ministru de Finanţe, a fost propusă vineri pentru a fi noul guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei. Anunţul a fost făcut vineri de preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu.

„Azi (vineri - n.r.), în plenul Parlamentului, o voi propune pentru funcţia de guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei pe Anca Dragu. Anca Dragu are o experienţă importantă în sectorul financiar-bancar şi în politici publice şi aderare la UE. Anca Dragu a lucrat mai mult de 15 ani în cadrul Băncii Naţionale a României şi al Fondului Monetar Internaţional şi a fost ministru al finanţelor publice în Guvernul României. În 2020 a fost aleasă preşedinte al Senatului României. Am toată încrederea că Anca Dragu va construi o Bancă Naţională a Moldovei independentă şi integră”, scrie pe Facebook preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Igor Grosu.

Parlamentul Republicii Moldova l-a demis pe şeful băncii centrale, Octavian Armaşu, pentru că nu a acţionat în cazul scandalului de fraudă „furtul secolului” din Moldova, în care un miliard de dolari a dispărut din sistemul bancar al ţării în perioada 2014-2015, potrivit Reuters.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO