Bănci și Asigurări

Turcii aduc şef nou la Garanti Leasing

Turcii aduc şef nou la Garanti Leasing

Autor: Liviu Chiru

21.03.2011, 11:38 103

Turcii de la Garanti Bank l-au numit la conducerea companiei deleasing a grupului pe Okan Yurtsever, care în trecut a deţinutpoziţia de director retail banking şi bancassurance în cadrulbăncii.

Garanti a preluat la sfârşitul anului trecut participaţia decirca 27% a americanilor de la GE Money în bancă şi cele treiinstituţii financiare nebancare (IFN) pe care le-au operat în comunîn anii trecuţi.

GE Money intrase pe piaţa locală în 2006, prin achiziţia lapachet a trei IFN-uri - Ralfi (credite de consum), Motoractive(leasing) şi Domenia Credit (credite ipotecare) - într-un deal de140 de milioane de euro. Cele trei companii au operat în ultimiiani sub brandul comun GE Money, deşi au rămas entităţi juridiceseparate.

După tranzacţia de la sfârşitul anului trecut, cele treisocietăţi au primit branduri comerciale distincte - Garanti Creditede consum, Garanti Leasing şi Garanti credite ipotecare - deşidenumirile juridice au fost păstrate.

Fostul şef al operaţiunilor locale ale GE Money, CristianDragoş, a fost cooptat în conducerea executivă a nou creatului grupGaranti Bank România, pe postul de director general adjunct,preluând şi atribuţiile deţinute în trecut de Yurtsever.

"Obiectivul nostru principal este extinderea activităţii şiimplementarea unor instrumente moderne de leasing. De asemenea, nevom îndrept atenţia dinspre zona auto spre cea a leasingului deechipamente şi spre industrii mai diversificate precum industriaalimentară, de ambalaje, de echipamente medicale, agricultură,infrastructură, transport şi imobiliare", a declarat Yurtsever, 39de ani, la preluarea postului de director general al GarantiLeasing.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO