Bănci și Asigurări

Traian Halalai, CFO-ul Băncii Româneşti, urmează să îl înlocuiască pe Ionuţ Costea la conducerea EximBank

Autor: Ciprian Botea

20.09.2012, 15:57 783

Traian Halalai, directorul general adjunct şi CFO al Băncii Româneşti, urmează să fie desemnat în funcţia de preşedinte executiv al EximBank, el înlocuindu-l pe Ionuţ Costea, care a venit la conducerea băncii de stat la începutul lui 2009, pe vremea guvernării PSD-PDL, afirmă surse bancare.

Aceleaşi surse spun că Halalai a fost selectat personal de premierul Victor Ponta pentru a prelua conducerea EximBank. Aceasta este o mutare surprinzătoare în condiţiile în care la un moment se vehiculase că banca a fost alocată zonei de guvernare liberală.

Numirea conducerii EximBank este pur politică, nu se face prin concurs. Costea fusese numit în 2009 tot politic, el fiind cumnatul lui Mircea Geoană, fostul preşedinte al PSD, care a căzut însă în prezent în dizgraţia partidului.

Totodată, vicepreşedintele Paul Ichim îşi va păstra funcţia şi în noua structură de conducere, el fiind cunoscut ca un apropiat al PSD. Ichim a ocupat funcţia de secretar de stat responsabil cu Trezoreria pe vremea guvernării Năstase.

Halalai, 42 de ani, are o experienţă de 17 ani în sistemul bancar şi înainte de a lucra pentru grecii de la Banca Românească a fost CFO al ING Bank. El este absolvent al Facultăţii de Finanţe, Bănci şi Contabilitate din cadrul ASE Bucureşti şi are un MBA în finanţe şi marketing.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO