Bănci și Asigurări

Theodor Alexandrescu, Metropolitan Life: România are cea mai mică penetrare a asigurărilor de viaţă, ceea ce înseamnă că avem potenţial foarte mare

Theodor Alexandrescu, Metropolitan Life: România are cea...
18.11.2013, 15:08 348

Firmele de asigurări sunt un barometru pentru economie având în vedere că sunt investiţii pe termen lung şi reprezintă un barometru pentru încrederea în viitor, a spus Theodor Alexandrescu, preşedinte al Metropolitan Life, invitat la evenimentul „15 ani de la lansarea Ziarului Financiar: România 1998, 2013, 2028”.

„Firmele de asigurări sunt un barometru foarte bun, mai ales cele de asigurări de viaţă, pentru că sunt investiţii pe termen lung. Sunt un foarte bun barometru pentru încrederea în viitor. România are cea mai mică penetrare a asigurărilor de viaţă, ceea ce înseamnă că avem potenţial foarte mare, dar a existat o discrepanţă foarte mare faţă de celelalte ţări din comunitatea europeană”.

Alte declaraţii făcute de Theodor Alexandrescu:

„Noi discutăm tot timpul că concesionăm, că ne vindem ţara, dar valoarea adăugată ar trebui impusă de autorităţi pentru a îmbunătăţi nivelul de trai în România”.

„Un alt lucru important e că tot ce s-a discutat în aceste zile a fost legat de stabilitate şi transparenţă. Conducerea unei companii se face pe risk management. Dacă putem oferi aceste lucruri, putem să şi impunem adăugarea valorii”.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO