Bănci și Asigurări

Teama de risc rămâne mare: poliţele unit-linked au scăzut la 32% din asigurările de viaţă

Foto Shutterstock

Autor: Anelis Baciu

16.06.2013, 20:36 152

Vânzările de poliţe de viaţă cu componentă investiţională de tipul unit-linked au coborât cu 14%, până la 134 mil. lei (31 mil. euro) în primul trimestru comparativ cu aceeaşi a anului trecut, în timp ce asigurările tradiţionale au urcat cu 6%, până la 272 mil. lei (62 mil. euro), potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Scăderea subscrierilor din asigurările unit-linked arată că neîncrederea clienţilor în pieţele de capital, precum şi aversiunea la risc se menţine la un nivel ridicat, foarte puţini asiguraţi fiind dispuşi să îşi asume riscurile investiţionale care vin „la pachet“ cu astfel de produse.

Astfel, ponderea asimilate fondurilor de investiţii în totalul subscrierilor din piaţa poliţelor de viaţă a scăzut cu patru puncte procentuale, de la 36% în martie 2012 la 32% în aceeaşi lună a acestui an. Pe de altă parte, ponderea primelor brute subscrise în contul asigurărilor tradiţionale a avansat cu cinci puncte procentuale, până la 65%.

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 17.06.2013

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO