Bănci și Asigurări

TBI Leasing a dat finantari de 62 mil. euro in noua luni

09.11.2007, 21:50 26

TBI Leasing, companie detinuta de grupul olandez TBI Financial Services, a acordat in primele noua luni finantari in valoare de 62 de milioane de euro, in crestere cu 35% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Valoarea contractelor incheiate de companie este de peste 70 de milioane de euro, cu 35% mai mare decat cea inregistrata in primele noua luni din 2006.
Finantarile pentru autovehicule reprezinta circa 77% din portofoliu, cele pentru echipamente - 18%, iar cele pentru sectorul imobiliar - 5%. Fata de primele noua luni ale anului trecut, ponderea leasingului pentru echipamente a scazut usor, cu 2 puncte, in timp ce ponderile finantarilor pentru autovehicule si ale celor pentru dezvoltari imobiliare au crescut cu un punct procentual fiecare.
"Chiar daca structura portofoliului arata o scadere de 2% pe echipamente, in valori absolute finantarile au crescut. Pe sectorul auto este interesant ca am inregistrat o crestere nu din autoturisme, ci din finantarile de camioane, remorci si vehicule comerciale. In perioada imediat urmatoare ne vom indrepta intr-o mare masura atentia catre dezvoltarea ofertei pentru leasing imobiliar si de echipamente", a declarat Florentina Mircea, country manager al TBI Financial Services Romania.
Ea considera ca finantarile pentru echipamente si cele pentru sectorul imobiliar vor creste in anii urmatori mai repede decat cele pentru achizitia de autoturisme.
In primele noua luni, compania a incheiat peste 4.500 de contracte, ajungand astfel la un portofoliu de 16.000 de contracte active. "Estimam ca, pana la sfarsitul anului, vom depasi 6.000 de contracte noi, cu o valoare totala de peste 110 milioane de euro. Astfel, la sfarsitul lui 2007, TBH Leasing va avea in portofoliul sau peste 18.000 de contracte active", afirma Mircea.
Compania si-a planificat pentru anii viitori un ritm de crestere a afacerilor de 30-40%. "In 2008, intentionam sa ajungem la un nivel al activelor de 150 de milioane de euro si sa obtinem un profit net de peste 3 milioane de euro", a adaugat seful TBI Financial Services.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO