Bănci și Asigurări

Sucursala din România a gigantului bancar american Citi are şef nou pe corporate. Cu o experienţă de peste două decenii în banking, Nicoleta Forfota a preluat conducerea diviziei de corporate bank la Citi după ce Dragoş Popa a plecat de la Citi pentru alte proiecte profesionale

Sucursala din România a gigantului bancar american Citi...

Autor: Claudia Medrega

29.02.2024, 07:30 527

♦ Citi România este axată în principal pe creditarea companiilor multinaţionale şi locale mari, a sectorului public şi pe commercial bank ♦ Aflată în apropierea topului celor mai mari 10 bănci după active din România, cu o cotă de piaţă de peste 2%, Citi a fost în ultimii ani printre cele mai profitabile bănci de pe piaţa locală.

Nicoleta Forfota a preluat conducerea diviziei coporate bank la Citi, subsidiara din România a puternicului grup bancar american cu acelaşi nume. Ea l-a înlocuit pe Dragoş Popa, care a părăsit banca pentru a se dedica altor proiecte profesionale, conform informaţiilor obţinute de ZF.

Nicoleta Forofota s-a alăturat Citi România începând din anul 2018, pe poziţia de senior banker în echipa Banking Capital Markets and Advisory, după ce anterior acumulase o experienţă de peste 16 ani în sectorul bancar. Înainte de a ajunge la Citi, ea a mai lucrat la UniCredit Bank şi ING Bank.

Din noua funcţie de corporate bank head pentru Citibank Europe plc. Dublin, sucursala România, Nicoleta Forfota este responsabilă pentru coordonarea strategiei şi a performanţei pentru segmentul corporate, sectorul public şi instituţiile financiare. Ea este, de asemenea, responsabilă cu coordonarea echipei locale de corporate bank şi asigură legătura pentru partenerii Citi din alte zone geografice cu care cooperează.

Expertiza Nicoletei Forfota include creditarea clienţilor, capital markets origination, transaction services, strategia de business şi riscul. Ea are în vizor o arie extinsă de sectoare economice legate de energie, infrastructură, telecom şi tehnologie, retail şi imobiliare, cu un angajament continuu în sectorul public şi instituţiile financiare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO